Lezárt projektek

Kormányzati elektronikus aláíró és aláírás-ellenőrző szolgáltatások fejlesztése

A projekt célja

A kormányzati elektronikus dokumentumhitelesítés körébe tartozó szolgáltatásokat megvalósító, illetve asztali számítógépeken használható szoftverek fejlesztése. A szoftverek feladata elektronikus aláírások és bélyegzők kliens- és szerveroldali előállítása különféle szabványos formátumban, valamint meglévő aláírások és bélyegzők érvényességének technikai ellenőrzése, az ellenőrzés eredményéről hiteles igazolás kiállítása.

A Kopint-Datorg Kft. feladatai a projekt során:

Az európai uniós finanszírozásból fejlesztett, nyílt forráskódú SD-DSS alkalmazásra épülő, JAVA alapú szoftverek fejlesztése:

  • Kormányzati Elektronikus Aláírás-Ellenőrző Szolgáltatás (KEAESZ),
  • Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-Ellenőrző Szoftver (KEAASZ),
  • KEAASZ-ra épülő, az állami tisztviselőkre vonatkozó elektronikus dokumentumba foglalt munkáltatói intézkedések elektronikus aláírására alkalmas eKÁT alkalmazás,
  • Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-Ellenőrző webszolgáltatás szakrendszeri beépítésre alkalmas központi szolgáltatásként (KEASZ-KEAESZ WS).

SIGL3 Európai Unió Ipari Termékek Engedélyező Rendszere

A projekt célja:

Az Európai Unió Kereskedelmi Főigazgatósága az ipari termékek import engedélyezésének elektronikus menedzselésére alkalmas rendszerét (SIGL2)  SIGL3 néven új platformon továbbfejlesztette. A tagállamok WEB-es felületen illetve interfészen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez.  A BFKH a Kopint-Datorg Kft. által fejlesztett interfészen keresztül kommunikált a SIGL2 rendszerhez. A projekt keretében került sor a SIGL3 interfész fejlesztésére.

A Kopint-Datorg Kft. feladatai a projekt során:

SIGL3 interfész fejlesztése. A Kopint-Datorg Kft. által a Budapest Fővárosi Kormányhivatala (BFKH) részére fejlesztett Integrált Külkereskedelmi Engedélyezési Rendszere (IKER) IPAR moduljának továbbfejlesztése a SIGL3 rendszer által támasztott követelmények alapján, valamint a kapcsolódó tesztelések lebonyolítása, dokumentációkészítés.

Egyablakos rendszer kibővítése cégkapun keresztüli kommunikáció lehetőségének biztosításával

A projekt célja:

A cégkapun keresztül történő kommunikáció megvalósítása az elektronikus ügyintézés folyamatában.

A Kopint-Datorg Kft. feladatai a projekt során:

Az általunk fejlesztett E-ügyintézési Rendszer érintett moduljainak átírása. Az IKER szakrendszerben a szükséges fejlesztések elvégzése. A felhasználói tesztelés koordinálása, éles tesztelés lebonyolítása. Dokumentációkészítés, frissítés.